Redaktøren har fjernet sig fra Seniorrådet i Fredensborg Kommune.
Af: John Stæhr, tidligere stedfortræder til Seniorådet.Jeg synes at det har været et problem, at jeg efter at have været gennem et Seniorrådsvalg i Fredensborg Kommune. Ikke - af etiske grunde - kunne skrive om Seniorrådet. På tv-fredensborg.dk Selvom jeg jo hele tiden har været uden for selve rådet.

Men nu har jeg meddelt Fredensborg Kommune, at jeg ikke længere er til rådighed. Og har fået bekræftelse på at jeg er ude i dag.


Efter valget endte jeg som supplant, det der nu hedder stedfortræder. Jeg manglede kun 10 stemmer. Og gudskelov for det.  Seniorrådet har været noget af det mest ubehagelige jeg har oplevet i mit lange liv. Selvom jeg var uden for. Ikke mindst valget, var slemt.

Vi bor jo i en kommune, hvor alle er lige - men nogen er mere lige end andre. Hvor meget styres af "beklagelige fejl" af administrationen. Det er som jeg har oplevet det.

https://sn.dk/Fredensborg/Ballade-Elektronisk-valg-ramt-af-kaempe-Ups/artikel/707649

Som et eksempel. Det var strengt forbudt at føre valgkamp til Seniorrådet på kommunens ældrecentre. På det plejehjem, hvor jeg havde min gang som frivillig, ville de hænge mine billeder op i en udstilling. Jeg bad om at de kaldte mig for "en pårørende" og ikke nævne mit navn på deres Facebook. Jeg ville overholde reglerne.

I Humlebæk  fik en af de andre kandidater lov til at holde valgmøde på et ældrecenter. Kattelemmen var, at vi andre kandidater skulle kunne være med på mødet. Det var jo på hendes hjemmebane. Så hun fik jo den grad markeret sig - der hvor hun havde sin gang. Jeg tænkte, det må jeg også kunne få lov til her i Nivå, hvor jeg bor. Men nej, det kunne jeg ikke på grund af de strenge regler. Hende i Humlebæk havde spurgt om hun måtte og fik de strenge regler tilsendt. Alligevel fik hun  lov til det. Det viste min aktindsigt.

På valgdagen, hvor langt de fleste stemte - "digitalt" via E-box. Virkede linket til kandidaternes valgmateriale ikke på den digitale stemmeside - som jeg var helt afhængig af - i 36 timer. En beklagelig fejl. Selvfølgelig.
Da jeg beklagede mig til kommunaldirektøren - kommandovejen  - og dokumenterede en specifik medarbejders fejl.  Fik jeg en ubehagelig tilbagemelding - hans medarbejder var tilsyneladende vigtigere end borgeren i kommunen.  Det var selvfølgelig lige til Ombudsmanden - men jeg orkede ikke.

Jeg burde skrive om det meget mere - lægge det hele  frem. Jeg har masser af dokumentation. Men jeg orker det ikke.

Hvem blive den næste formand
Prøv f.eks.at se på, at Seniorrådet nærmest skifter formand, som vi andre skifter skjorter.  Der er 9 medlemmer i Seniorrådet. De fire har været formand inden for kort tid. Én af dem afgik dog i 2015. Jeg har et godt bud på den næste. Det kunne nemt blive Bjørn Helstrup. Som jeg i øvrigt selv opfordrede til stille op som kandidat i 2017.

En enkelt af medlemmerne  er ekstremt uforskammet.
Jeg kender ham kun fra Seniorrådet, men har været  nød til at blokere ham på Facebook.
En artikel om hans yndlingsparti LA. Medførte en utrolig tilsvining offentligt. Både af mig personligt, og tv-fredensborg.dk.
Tænk hvis jeg kom ind og skulle sidde sammen med ham til møder i Seniorrådet. GYS.
Og han er fan af vores ældreministers  parti - rigtig meget fan PUHA..

Klarede det i et år.
Jeg har tålmodigt ventet et år, så nu synes jeg godt jeg kan trække mig. Men der er trods alt mange der har stemt på mig. Det har jeg  måttet tage hensyn til. Jeg har stået det igennem i et helt år.

Tak til mine vælgere
Så, til jer der har stemt på mig. Tak for Jeres tillid. Hvis jeg var kommet ind umiddelbart ville jeg have kæmpet for jer. Især for de svage på vores plejecentre. Men jeg havde nok ikke kunnet holde til det psykisk i længden.
Min kone er beroliget og glad for at jeg er ude af det. Det er jeg i den grad også.

Inden jeg ser mig om, så er jeg +80.

Brug af cookies Vi anvender cookies på websitet til at huske dine indstillinger mens du besøger websitet. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.For at finde ud af hvilke cookies vi bruger og hvordan du sletter dem, se vores privacy policy.

Jeg accepterer cookies.

EU Cookie Directive Module Information